Деца

Трябва ли детето да носи слънчеви очила


Основната функция на слънчевите очила е да предпазват очите ни от ултравиолетово лъчение, както и отблясъци от слънчевите лъчи. Детските очи, за разлика от на възрастните, са особено уязвими в това отношение, защото тяхната леща е по-финна и прозрачна и пропуска повече UV лъчи. Освен това, децата прекарват повече време на открито. От всичко това можем да заключим, че детските слънчеви очила са толкова необходим атрибут на дневна светлина и слънце, колкото шапка или слънцезащитен крем.

Как да изберем и купим слънчеви очила за дете?


Едно от важните неща, които е добре да съобразим е, че детските слънчеви очила не трябва да са чупливи, да не се напукват при изпускане или удари. Именно тези фактори са взели впредвид производителите, когато са измислили рамки от гъвкава пластмаса. Ако седнете на тях или ги хвърлите да останат максимално непокътнати. 
Друго важно правило, което трябва да се проследи е, че при избора на безопасни слънчеви очила за деца, да се обърне внимание на нивото на защита срещу ултравиолетовите лъчи. Когато търсите и искате да купите детски слънчеви очила, първо се уверете, че купувате качествени слънчеви очила. Най-добре е да закупите очила в оптика, където са представени колекции от производители, специализирани в тази сфера. Висококачествените детски очила имат специални филтри, които напълно предпазват от вредните UV лъчи. Освен това тези очила са изработени от хипоалергенни материали, лещите в тях са безопасни за детето, в случай че ги счупи. И нещо, което не е маловажно, детските слънчеви очила от специализирана оптика са красив и удобен аксесоар, който вашето мъниче ще носи с удоволствие.

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ:

Маркови слънчеви очила за дете Ray Ban Kids с гарантиран произход

Марките с които ние работим осигуряват високо ниво на качество и слънчевите очила, които предлагаме в онлайн магазина са изработени от изключително лека и удобна за носене пластмаса. Филтрите на стъклата осигуряват пълна защита от UV светлината.

Очите на децата са особено уязвими на ултравиолетовите лъчи, така че колкото по-скоро нова рамка украси лицето на детето, толкова по-добре. Слънчевите очила също са незаменими, ако планирате да заведете децата си на почивка на морски курорт или в планината. Там агресивността на излагането на слънчева светлина се увеличава неколкократно.

Изберете модел от предложенията в сайта и поръчайте онлайн с доствка до офис или точен адрес в цялата страна.