Еднодневни контактни лещи

Въпреки намаляването на мерките от Пандемията, за нас и Вас е важно да продължим с намирането на начини да помогнем на пациентите си. Като същевременно оставаме на разстояние. Нашите онлайн предложения и  обяснения за контактни лещи с диоптър: еднодневни контактни лещи, цветни контактни лещи, едномесечни контактни лещи, тримесечни контактни лещи, астигматични контактни лещи, ще помогнат да бъдат информирани нашите пациенти. Особено, когато става въпрос за прилагане и премахване на контактните лещи у дома. Това важи предимно за ежедневни контактни лещи. Процеса на грижа за контактните лещи с диоптър, позволява на пациентите да продължат да използват контактни лещи с увереност.
Ако Ви е за първи път, поставянето на контактни лещи, може да Ви притесни в началото, но мигът в който ги поставите, ще изпитате облекчение и радост, от удобството  им. 

Обясненият процес на слагане, е за цялата гама контактни лещи, които предлагаме. Важно е, да знаете, че при поставянето на лещи за еднократна употреба и другите категории лещи, трябва да измиете добре ръцете и да ги подсушите. Убедете се, че ноктите Ви са къси. Дръжте лещите в страни от чешмяна вода! Пред огледалото, с чисти ръце, отворете кутийката с Вашите  ежедневни контактни лещи.
Поставете Вашата контактна лещата на върхът на показалеца, с вдлъбната част към пръстът Ви. Преди да я поставите, огледайте контактната леща внимателно, дали е чиста, не е повредена (надраскана, намачкана) и че не е наопаки.  
При поднасянето към окото, използвайте средният пръст на същата ръка, в която е Вашата ежедневна контактна леща,  за да издърпате леко надолу долния си клепач. По Ваше желание, може да си помогнете с другата ръка, за да повдигнете и горния клепач. Така, ще отворите повече място за Вашите контактни лещи за еднократна употреба. И ще Ви е много по-удобно и лесно.
Бавно и нежно, поставете Вашата контактна леща с диоптър или еднодневна контактна леща, на ирисът си. Сега, когато Вашата контактна леща е в окото, затворете очи. И погледнете нагоре, долу, ляво и дясно. Отворете очи и се убедете, че Вашата контактна леща, стои правилно на мястото си. Повторете процеса и с другото око.
В края на денят, преди лягане, ще трябва да свалите своите лещи за еднократна употреба. Въпреки че, контактните лещи с диоптър и ежедневни контактни лещи, са много по-удобни от очилата, не се препоръчва да се спи с тях. 

А процесът по сваляне (премахване), е в следната последователност:
1) Пригответе си чиста кутийка за вашите ежедневни контактни лещи.
2) Напълнете кутийката с разтворът препоръчан от вашият очен лекар.
3) Измийте и подсушете ръцете си. Погледнете и ноктите да са къси.
4) Погледнете в огледалото. Дръпнете надолу вашия долен клепач със среден пръст, до разкриване на бялата част на очната ябълка. 
5) Сега, поставете показалеца върху контактната леща за ежедневна употреба, и я плъзнете надолу до бялата част на окото.
6) Вече, с нарушена херметизация. Когато е в бялата част, Вие можете лекичко и нежно да прищипете Вашата леща, за да я свалите. Лекичко и нежничко, за да не я пречупете!
7) Сега, я пуснете в дланта на другата си ръка и я залейте с малко разтвор за контактни лещи. Забършете я леко с пръст и я изплакнете, пак с разтвор.
8) Приберете Вашите ежедневни контактни лещи в кутийката за през нощта.

Ние, от Варна Оптикс, се надяваме да сме помогнали с нашето обяснение за използването на  контактни лещи с диоптър, еднодневни и ежедневни контактни лещи. 
С много и старателно внимание, ще Ви консултираме на място в нашите оптики.
Но, можете да закупите Вашите лещи за еднократна употреба и в нашите онлайн магазини.