КОМПЮТЪРНА ЗАЩИТА

Дългото излагане на вредни лъчения от дигиталните екрани може да доведе до умора, главоболие, сухота в очите. Дигиталните екрани са силни източници и на синя светлина. Определен спектър от синята светлина доказано уврежда задните слоеве на окото. За да се предпазим от нежеланите ефекти е необходимо да носим очила с компютърна защита. Изберете вашите очила с доказан произход и гарантирано качество. Тук ще откриете готови очила с компютърна защита - стъклата, които монтираме са с висококачествени покрития предпазващи от вредните лъчения на дигиталните екрани.
Очила с компютърна защита са диоптрични очила, предназначени да се носят при работа с компютър. Те ви позволяват да фокусирате очите си върху екрана на компютъра, който е по-далеч, отколкото обикновено се държи материал за четене и са добра защита на очите. Такива специални очила, ще намерите в оптика ВарнаОчила с компютърна защита и на изгодна цена, наречени специфични за задачата, са крайно необходими за хората работещи с компютри. 

Очилата с компютърна защита, биват няколко вида, които ще разгледаме в статията:
Бифокалните, не са непременно предназначени за работа с компютър. Те са склонни да принудят потребителя да наклони главата назад, за да се фокусира върху екрана, докато гледа през долния сегмент на бифокалните лещи. Много хора ще наклонят глава надолу или нагоре, за да намерят правилното място в лещите си, където могат да видят най-добре. Такова принудително положение може да причини болка във врата и раменете, а също така може да причини болка в ръката и кръста. И все пак, те вършат работата, за която са създадени, а именно защита на очите.
В оптика Варна, разнообразието е голямо и можете да откриете вашите очила за компютърна защита, на изгодна цена.

Изборът е в  зависимост от визията на индивида и вида на работата. Има няколко опции при избора на очила с компютърна защита, като:
Монофокални или едновидови очила, предназначени за работа на компютър, ще осигурят защита на очите и подходящата оптична корекция за работното разстояние между екрана и очите на потребителя на компютъра. Тази опция позволява на потребителите да виждат целия екран с минимално движение нагоре-надолу с главата. Другото им положително качество е, че са очила на изгодна цена. 

Бифокалните очила с компютърна защита, могат да бъдат предписани, така че горният сегмент да е настроен за разстоянието до екрана, а долният сегмент за работа, която е по-близо от екрана (разстояние за четене). И този модел, можете да намерите в оптика Варна.
Трифокалните очила с компютърна защита, имат лещи, които съчетават сегмент за далечно виждане, друг за зрение в близост и трети за зрение на разстояние на екрана (разстояние между далечния и близкия сегмент). Както при бифокалните лещи, може да има ограничение за зоните за гледане. 
Обективите с прогресивно добавяне (PAL) предлагат непрекъснатост на зрението, като премахват линиите между сегментите с различна фокусна сила. Възможно е обаче да има ограничени зони на фокус поради дизайна без линии.

Кои компютърни очила са най-добрите? Няма такова нещо като един тип компютърни очила, което да е подходящо за всички или да е най-доброто за всички. Но, винаги ще получите подробна консултация и безплатен преглед в оптика Варна. Нашите специалисти, ще определят за вас най-добрия избор на очила с компютърна защита. И ще получите защита за очите си на изгодна цена, според визуалните способности и личните предпочитания. Ще се вземе в предвид, видът работа, разстоянието между очите на потребителя на компютъра и монитора, дизайнът на осветлението на дадено работно място. Това са фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на компютърни очила.

Терминът синдром на компютърното зрение (CVS) или дигитално напрежение на очите е измислен, за да се отнася до компютърни и свързани с устройства (таблет, мобилен телефон, електронен четец) проблеми със зрението като напрежение на очите, главоболие, замъглено зрение, сухота в очите и врата и болка в рамото.